petek, 13. januar 2017

Gremo v Berlin!

Še vedno vam pomagamo iskati poceni letalske karte in tokrat je spet na sporedu Ryanair z Berlinom. Iz beneškega letališča Treviso lahko namreč v Berlin in nazaj potujete za manj kot 20 evrov. Hitro poklikajte in se odpravite na prvi izlet že februarja. Do Trevisa vas lahko zapelje kar GoOpti in že ste na pustolovščini. Recite HI svetu!

@Avtor - Mateja Mazgan
Zanimive stvari smo na tem blogu že predstavili, ogledate si jih lahko tukaj. Seveda smo izpostavili Brandenburška vrata kot nekakšen simbol Berlina, pa tudi simbol miru in enotnosti. Tukaj je še otok muzejev, unikatna skupina petih muzejev, ki je uvrščena celo na seznam UNESCO ali pa gozd Grunewald, kjer boste si lahko odpočili oči od cementa. 

In ker je zima, lahko v Berlinu seveda tudi drsate, kar je v tem mestu zelo priljubljeno. Potem pa je tukaj še bavarski curling, ki mu danes rečejo ice stock šport. Dve ekipi med seboj tekmujeta v tem, kdo bo zadel tarčo na sredini ledu. Ekipa, ki je najbližje in ima najvišji izkupiček točk, zmaga. Ta šport si lahko ogledate na ulici Wilhelmstrasse ali na trgu Potsdammer Platz. Gremo pogledat, kajne?

@Avtor - Mateja Mazgan
Ker moramo nekje prenočiti, si lahko poiščemo nastanitev v enem izmed hostlov mreže Hostelling International. V središču mesta se nahaja Berlin – Youth Hostel International, ki je odlično izhodišče za raziskovanje mesta, saj lahko veliko raziskovanja opravimo kar peš. Ima tudi pivski vrt, kar je vedno dobra ideja na koncu dneva.

@Berlin Youth Hostel International Germany
Zdaj, ko smo našli nastanitev, pa pokukajmo še k nasvetom naših popotnikov. Naš novinar je napisal potopis o Berlinu, ki je priporočal, da po Berlinu kar kolesarite. A ker je februar mrzel mesec, naj vam namignem, da ima Berlin tudi odlično mrežo pod zemljo. Potopis je bil napisan že kar nekaj časa nazaj, boste vi tisti, ki boste napisali nov potopis o Berlinu? Vabljeni!

Ste vedeli?
Berlin ima kar devet gradov, od tega je šest majhnih gradov, ki mu v nemščini pravijo Schlösschen.
V Berlinu boste našli več stojnic z doner kebabom kot v Istanbulu.
Berlin je najbolj multikulturno mesto v Nemčiji.
Ulični glasbeniki lahko nastopajo le na 42 od 173 postaj podzemnih železnic.
Ni komentarjev :

Objavite komentar