petek, 06. januar 2017

Iz Budimpešte v Kopenhagen za samo 20 evrov

Očitno še vedno v obdarovalnem duhu, Ryanair ponovno razveseljuje. S poletom v februarju lahko iz letališča v Budimpešti odpotujete v dansko prestolnico za samo 20 evrov. Resda je zimski čas idealen za potovanje v severnejše kraje samo za tiste, ki jim zima doma ne predstavlja dovolj velikega izziva, ampak gotovo je nekaj več na tem, da kraje, ki so z namenom nastali v hladnejšem podnebnem pasu, v temu primernem času tudi obiščete.

@Avtor - Miran Šinko
Kaj torej početi v Kopenhagnu? Najprej je potrebno poskrbeti za streho nad glavo, kjer se boste lahko ogreli po razburljivem dnevu raziskovanja. Kopenhagensko nastanitveno življenje se lahko pobaha s tremi HI hostli. Tako lahko prespite v hostlu Amager, hostlu City ali v hostlu Bellahoj. Vsak od njih je edinstven na svoj način in v prav vsakem boste prestolnico zaužili na svojstven način. 

Danhostel Copenhagen Amager
Postavitvi kampa na eni izmed udobnih postelj sledi skorajda obvezna postojanka ob kipu morske deklice. S spominskim selfijem ali ne boste tako postali ob sedaj že 106 let starem spomeniku, ki je definitivno eden izmed najprepoznavnejših točk v mestu. Čaka vas na pomolu Langelinje. V navalu domotožja po domači prestolnici lahko nadalje obiščete Tivoli Gardens, zabaviščni park, ki ponuja vsakemu obiskovalcu košček domišljije po njegovi meri. 

@Avtor - Miran Šinko
Je vaša strast do arhitekture še vedno potlačena? Potem obvezno obiščite tudi gradove in palače, ki jih na Danskem vsekakor ne primanjkuje. Vabijo vas gradovi kot so Kronborg, Rosenborg, Frederiksborg, palače Christianborg, Ameliensborg in druge. In ko boste potešeni z vsemi ''borgi'', raziščite še svojo umetniško žilico in obiščite nekdanje bivališče Hansa Christiana Andersena v pristanišču ob kanalu Nyhavn. Res drzni pa lahko sledite nasvetom uradne turistične strani Kopenhagna in spoznate tudi mestno temno plat v alternativni četrti Christiania. Vas že srbijo prsti? Potem hitro odklikajte na Ryanairovo spletno stran in si podarite pustolovski začetek leta. Več sočnih podrobnosti o Kopenhagnu pa si lahko preberete tudi v članku na straneh spletnega časopisa Popotniškega združenja Slovenije

Pa veselo raziskovanje!
Ni komentarjev :

Objavite komentar