petek, 27. januar 2017

Maja ali junija na Kubo

Kuba je že večkrat krasila naslov naših člankov, a tokrat se lahko na Kubo podate v maju ali juniju, ko boste za letalsko karto odšteli le 406 evrov. Odleteli boste iz Milana in pristali v Havani z letalskim prevoznikom Meridiana, kar so lepo prikazali na spletni strani Poceni potovati. Ponudbo pa si lahko ogledate tudi kar na spletni strani Skyscanner.

@Avtor -  Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Če boste potovali po celotni državi, lahko izberete tri HI hostle, ki so lepo razporejeni po celotni državi. V mestu Varadero lahko prenočišče poiščete v hotelu Oasis, kjer boste lahko uživali v razgledu na morje. Ali pa lahko izberete Hotel Herradura, ki je zgrajen kar na plaži, zato je uživanje zagotovljeno. V mestu Santiago de Cuba je hostel Libertad, ki se nahaja blizu osrednjega trga Plaza de Marte.

@Avtor - Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Leta 2014 je Kubo obiskalo kar 2,9 milijona ljudi. Poleg Dominikanske republike, je to najbolj obiskan karibski otok. Poleg povratne vozovnice, ki dokazuje, da boste državo tudi zapustili, boste na Kubi morali kupiti tudi zdravstveno zavarovanje (tarjeta de turista). Na Kubi uporabljajo dve valuti, Peso Convertible, ki jo uporabljajo tujci in domačini za specifične stvari ter valuto Moneda Nacional. Hrana je na Kubi poceni, tudi ulična hrana je odlična. In ker smo o znamenitostih že pisali, naj omenim le tiste, ki jih zares ne smete izpustiti. Univerza Havana, ki ima kar 60.000 študentov, živa glasba na vsakem koraku in kolonialne stavbe v mestu Vedado. Obiščete lahko še trdnjavo El Morro iz 16. stoletja, ki so jo več let uporabljali kot zapor, danes pa služi kot razgledna točka za najlepše atlantske sončne zahode. Veradero vas bo razvajal s čudovitimi plažami, muzej revolucije pa bo vašo dušo nahranil še z nekaj kulturnimi zanimivostmi. Če si želite še nekaj zelene narave, je tukaj Valle de Vinales, gorovje, ki se začne zahodno od Havane in teče do kraja Pinar del Rio.

@Avtor - Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Ker verjamem, da pred svojim potovanjem radi preberete kakšna druga mnenja, vam priporočam v branje tudi članek Igorja Jurišiča, ki je podal ogromno zanimivih informacij in predstavil največje znamenitosti, ki bodo zagotovo prišle prav pri načrtovanju vašega potovanja. Potujte in raziskujte!

Ste vedeli?
- Kuba je ena najbolj pismenih držav na svetu, pismenost je 99,8 %.
- Kubanci niso smeli imeti mobilnih telefonov vse do leta 2008.
- Leta 2013 je bila povprečna plača na Kubi 471 pesov ali 20 ameriških dolarjev na mesec.
- Samo 5 % Kubancev ima dostop do odprtega interneta.
Ni komentarjev :

Objavite komentar