petek, 10. februar 2017

Ciao Roma že za 19,56 €

Sanjate o večnem mestu? Brez skrbi, Ryanair je kot Zevs uslišal vaše želje. V marcu vas iz Trsta popelje prav v popek sveta že za 19,56 € v eno smer. Z leti ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah lahko tako načrtujete vsaj dve nočitvi v italijanski prestolnici. Že za primer, da se izgubite v čaru preteklosti, ki teče po žilah Rima.

@Avtor - Anja Žepič
Pravzaprav je težko strniti stvari, vredne ogleda. Rim je namreč eno izmed tistih mest, kjer je obvezno pogledati prav vse. In skorajda vse si lahko ogledate že s preprostim sprehodom v mesto, priporočljiv pa je tudi nakup kartice popustov Roma Pass 48 hours ali Roma Pass 72 Hours, ki, glede na vrednost, za določen čas zajema vstopnino za enega ali za dva muzeja, vozovnice za metroje, avtobuse ali tramvaje ter popuste in znižanja ob nakupu različnih kart.

@Avtor - Anja Žepič
Mesto mnogih vzdevkov in pregovorov vas ne bo zlahka spustilo iz svojih antičnih krempljev. Mestu nikakor ne primanjkuje vodnih površin in zbiralnikov. Plege reke Tibere vam tako postreže še z veličastnimi fontanami kot so Fontana di Trevi, Vodnjak štirih rek, Fontana del Moro in Neptunova fontana. Mestni utrip lahko ujamete na različnih trgih kot so na primer Piazza Navona, Campo de' Fori, Piazza del Popolo ter s posedanjem na Španskem stopnišču, duhove preteklosti pa lovite ob obisku Koloseja, Pantheona, Rimskega foruma ter različnih templjev, bazilik in ostalih spomenikov naprednega preteklega sveta. 

@Avtor - Anja Žepič
Dodatni bonus Rima je, da lahko obenem obiščete še državico znotraj države ter tako raziščete še Vatikan. Dih jemajoči Trg svetega Petra, okronan z Baziliko svetega Petra ter seveda vatikanski muzeji, so pravi raj za ljubitelje zgodovine in vse občudovalce ustvarjalnosti človeške roke.

@Avtor - Anja Žepič
Na splošno je Rim skupaj z Vatikanom zakladnica za vsakega popotniškega navdušenca, saj potep po ulicah in uličicah prestavlja lov na ne tako skriti, pa vseeno razburljivi zaklad, ob tem pa vam Hostelling International streho nad glavo in počitek od vsakodnevnega navdušenja  ponuja v treh hostlih: v hostlu Casa Pessina YH, hostlu Zagarolo ter v hostlu Formello.

@Avtor - Anja Žepič
Ne čakajte torej predolgo in se podajte na lastno avanturo v Mesto na sedmih gričih!
Ni komentarjev :

Objavite komentar