četrtek, 02. februar 2017

Iz Trsta na Sicilijo za manj kot 50 €

Vam je dovolj mraza v Sloveniji? Potem ste kliknili na pravo stran. Za trenutek vas bomo ponesli v tople sanje sončne Sicilije, saj lahko iz Trsta na Sicilijo, v mesto Trapani z Ryanairom poletite za le 43 evrov. Zveni lepo, kajne? Ker Trst ni tako daleč od slovenske meje, najbrž tudi prevoz do letališča ni tako velik problem, zato se le opogumite in se odpravite v malce toplejše kraje. Tako poceni lete lahko najdete marca pa vse do junija.

@Avtor - Anja Žepič
Mesto Trapani leži na obali Sicilije in je glavno mesto province z istim imenom. Mesto je še danes pomembno ribiško pristanišče in glavno izhodišče za izlet na Egadsko otočje. Pravijo, da je Trapani eno najbolj romantičnih mest ne le v Siciliji, temveč na celotnem Mediteranu. Ponuja dolge plaže, starodavne znamenitosti, ponoči pa kozarec odličnega vina v restavraciji ob morju. Le kaj je lahko boljšega? V mestu boste videli predvsem baročno arhitekturo, katedrala, cerkev svete Marije, cerkev svetega Avgusta, bazilika – vse te zgradbe ponujajo pašo za oči. Če si zaželite nekaj vpogleda v zgodovino, lahko zavijete v muzej Agosto Pepoli. Seveda lahko v mesto samo priletite, nato pa se podate na potovanje po otoku. 

@Avtor - Anja Žepič
Ne morete izpustiti Etne, največjega aktivnega vulkana v Evropi in se odpravite na pohod do katerega izmed kraterjev. Če pa želite zares priti do vrha, se boste mogli peljati z žičnico, kar vas bo stalo 23 €. Blizu mesta Trapani je tudi najlepša plaža Sicilije, San Vito lo Capo in ni težko ugotoviti, zakaj. Apnenčasti klifi gore Cofano se dvigajo ob morju in ponujajo prelepe razglede in priložnosti za fotografiranje. Nato so tukaj še znani mesti Palermo in Catania, ki prav tako ponujata zanimivo zgodovino in čudovito arhitekturo. Na Siciliji boste našli tudi tri grške templje, Agrigento, Selinunte in Segesta. Če ste ljubitelj trilogije Boter, pa se lahko podate po poteh filma po vzhodni obali Sicilije in okoli kraja Taormina (ki ima tudi zanimiv kolosej). Uživajte v vinu, oljčnem olju, testeninah in sladoledu!

@Avtor - Anja Žepič
Da si boste lahko privoščili odlično hrano in druga razvajanja, lahko prihranite pri nastanitvi in izberete hostel Hostelling International. V Palermu vas čaka hostel Baia del Corallo, ki vas bo očaral z razgledom in bližino morja. V Catanii boste našli Agora Hostel prav v središču mesta, blizu ribje tržnice. Če boste najeli avto, pa boste še nekaj kilometrov dlje ob obali v kraju Noto, ki je zaščiten pod Unescom, našli hostel Il Castello.

Il Castello
Ste vedeli?
- Sicilijanci jedo sladoled za zajtrk. Kremasta sladica, imenovana Granita je sestavljena iz brioša in sladoleda. Še en razlog za obisk.
- Sicilija ima največjo operno hišo v Italiji, Teatro Massimo, ki je bila zgrajena leta 1897.
- Palermo, glavno mesto Sicilije, je evropska prestolnica ulične hrane.
- Sicilija je dom dveh od treh italijanskih aktivnih vulkanov, aktivna sta Stromboli in Etna. Na pobočju Etne živi kar 25 % Sicilijancev.
Ni komentarjev :

Objavite komentar