petek, 17. marec 2017

Francoske počitnice

Iskanje letalskih kart preko interneta je odlična stvar, saj si lahko, če želiš, kar se da spontan. Naključno se lahko pojavi poceni letalska karta za kraj, ki sicer ni na tvojem »bucket listu«, ampak se lahko imaš vedno super. Tako se je s pomočjo Skyscannerja kar zasvetila pot iz letališča v Milanu v francoski Bordeaux. Z letalsko družbo Ryanair boste namreč v juniju za povratno letalsko karto odšteli le 34 evrov, kar je povprečen nakup v supermarketu. Boste zamenjali nakup za letalsko karto? Mislim, da to ni tako slaba ideja.


Bordeaux je pristaniško mesto v jugozahodni Franciji, ki je znano predvsem po svojem vinu. To so seveda pridoma izkoristili in ponujajo vinske oglede, tečaje okušanja vin, vinske bare, vinsko kočo in še in še. Če boste v Bordauxu žejni vina, si boste sami krivi. Mesto pa vas bo očaralo tudi s svojo prelepo arhitekturo. Bordaux je mesto umetnosti in zgodovine in ima kar 362 zgodovinskih spomenikov, kar ga v Franciji uvršča takoj za Parizom. Bordeaux je dom enega največjih urbanih področij iz 18. stoletja v Evropi, zaradi česar se je tudi uvrstil na seznam svetovne dediščine Unesco. Med najbolj zanimive znamenitosti se uvršča zlati triangel ali Triangle d'Or. Obkrožajo ga trije bulvarji, Cours Clemenceau, Cours d l'Intendance in Allées de Tourny.


Katero mesto pa še ni ob reki videti spektakularno? Bordeaux se ponaša z reko Garonne, palača Palais de la Bourse pa je iz reke, oziroma enega izmed mostov, videti spektakularno. Palača se v vodi čudovito svetlika in ponuja prelep razgled. Oglejte si tudi kamniti most Pont de Pierre, ki je bil zgrajen v 19. stoletju in se čudovito sklada z arhitekturo mesta.

@Auberge de jeunesse HI Cadouin
Če si želite ogledati celotno vinorodno regijo, pa zavijte tudi v vasico Cadouin, ki ponuja srednjeveško tržnico, zanimive stavbe in seveda opatijsko cerkev, ki vam bo vzela dih. Opatija je bila zgrajena že leta 1115, v srednjem veku je postala veliko romarsko središče, saj naj bi tukaj našli del oblačila, ki ga je nosil Jezus. Blizu Cadouina se nahajajo tudi jame Grottes de Maxange, kjer boste našli zanimive kamnite formacije, kristale, ki so previdno osvetljeni in tako ustvarjajo nenavadne oblike. V kraju Cadouin boste prav v opatiji našli hostel Auberge de jeunesse HI Cadouin, kjer vam bodo z veseljem povedali tudi nekaj o zgodovini tega kraja.

Zakaj se ne bi odpravili na francosko pustolovščino? 

Dežela ljubezni, dobrega vina in baget čaka!
Ni komentarjev :

Objavite komentar