torek, 28. marec 2017

Iz Ljubljane v München za 19 €

Ste si vedno želeli obiskati prestolnico Bavarske, pa ste v oktobru, nekaterim najbolj prisrčnem mesecu za obisk kraljestva pivovskih vrčev in prestic, nenadoma zboleli ali bili enostavno preveč zaposleni? Da alergije na prenatrpanost niti ne omenjamo?

@Avtor - Nastja Stropnik Naveršnik
Dobra novica je, da München stoji in obstaja tudi izven sezone veleslavnega Oktoberfesta in tudi v ne-festivalskem času ponuja veliko in še več radovednim obiskovalcem. Še boljša novica pa je, da je iz Ljubljane v okroglih petih urah dosegljiv z avtobusom podjetja Flixbus, po mamljivi ceni 19 €. Lepa cena, še posebej če lahko preostanek prevozu namenjenega denarja zamenjate za bojda unikatno okusne prestice.

@Avtor - Nastja Stropnik Naveršnik
In kaj videti, po tem ko se dodobra obrišete okrog ust? Tretje največje mesto Nemčije vas vabi na bregove reke Isar s svojimi mnogimi cerkvami, muzeji, palačami, dvorci, vrtovi in parki. Na osrednjem zgodovinskem stičišču mesta, na trgu Marienplatz, lahko zaužijete spoj preteklosti in sedanjosti in si ogledate staro in novo mestno hišo. Med pohajkovanjem nato ne morete zgrešiti najbolj znamenite mestne stavbe, katedrale Frauenkirche, svoje vtise pa lahko strnete s počitkom v enem izmed bolj znanih parkov, Englischer Garten. Avto-moto navdušenci se ne boste zlahka odlepili od BMW muzeja, športniki pa boste gotovo kakšno uro preveč preživeli ob obisku Allianz Arene. 

@Avtor - Nastja Stropnik Naveršnik
Ni da ni, München je predvsem barvito mesto, s širokim naborom znamenitosti za vsak žep in okus. 

Sami, v duetu ali s skupino, v tem nemškem dragulju vam gotovo ne bo dolgčas.
Ni komentarjev :

Objavite komentar