petek, 07. april 2017

V Bruselj na počitnice za 44, 98 €

Primer oddiha v Bruslju pred prvim majem je pravzaprav primer hitrih prstov in zmožnosti pakiranja v sekundi dvajset. Če vam vse to uspe, se lahko recimo že 11. 4. z ljubljanskega letališča odpravite v Belgijsko prestolnico in tam prebijete kar cel teden. Letalski prevoznik Wizzair vam podobne cene sedežev nudi tudi v določenih drugih dneh tekom leta, vendar zakaj ne bi že sedaj pobegnili pred vsakdanjimi skrbmi in se razvajali z belgijskimi vaflji, čokolado in kakšnim dobrim kozarcem piva?

@Avtor - Miran Šinko
Bistvo življenja je namreč ravno to, da znamo v njem uživati in prepoznamo tiste sladke, drobne stvari, ki sproti osvobajajo našo dušo vsega hudega. V Bruslju lahko storite ravno to – razvajate svojega duha in telo in obenem nasitite potovalno beštijo, ki vam, roko na srce, že kar hitro po koncu ene popotniške avanture krvoločno tuli po drugi. Bruselj, torej.

@Avtor - Miran Šinko
V HI hostlih kot so Bruegel Hostel, Génération Europe Youth Hostel in Jacques Brel Youth Hostel lahko nočitev najdete že za 25 € na noč, kot člani HI pa ste seveda deležni tudi ugodnosti. In kaj početi v Bruslju, razen dobro jesti, spati in spoznavati nove ljudi?

@Avtor - Miran Šinko
Kot prvo si morate ogledati dečka, ki lula. Tako je, Manneken Pis je ikona Bruslja v podobi bronastega kipca dečka in predstavlja eno najbolj obleganih točk v mestu, tako da se pripravite na intenzivno komolčenje v zameno za dobro sliko. Za dober vtis morate obvezno kak dan preživeti tudi na glavnem trgu belgijske prestolnice, ter se pred morebitnimi sončnimi žarki zateči v katerega izmed mestnih parkov, kot je na primer Parc du Cinquantenaire. Za res dobro sliko se ustavite tudi ob strukturi atoma, imenovani Atomium, ki je nastala leta 1958 za namen svetovne razstave in se po njej obdržala vse do danes. 

@Avtor - Miran Šinko
Prvo mesto Evropske unije ponuja še mnogo več znanih, manj znanih in samo domačinom poznanih kotičkov, vas pa vabi, da se mu prepustite, se vanj vživite in vsaj za nekaj časa pozabite na tegobe vsakdana. 

@Avtor - Miran Šinko
Zatorej hitro rezervirajte svoj polet v bruseljsko svobodo, v omenjenem terminu je namreč ostalo samo še nekaj sedežev!
Ni komentarjev :

Objavite komentar