petek, 14. april 2017

V Krakov za 30 evrov

Poljska je država z veličastnimi mesti. Arhitektura, kultura, prijazni ljudje in še bolj prijazne cene. V poljski Krakov se lahko konec maja odpravite za le 30 evrov, kolikor vas bo stala povratna vozovnica z letalsko družbo Ryanair iz beneškega Trevisa. Izjemno ugodna cena za mestni pobeg ali pa za potovanje po Poljski, saj se lahko iz Krakova z avtobusom Polski bus za drobiž odpravite še v druga mesta. Pokukajte datume, si jih označite v vašem dnevniku in raziskujte.

@Avtor - Miran Šinko
V Krakovu boste našli največji trg v Evropi in mnogo več, piše naša prostovoljka Nastja v svojem popotniškem članku Kjer zmaj še danes bruha ogenj. Glavni trg, ali po poljsko Rynek Glowny, je središče starega dela mesta in je obdan s prelepimi zgradbami, med drugim tudi gotskim stolpom iz 13. stoletja. Tukaj se začne tudi Free Walking Tour, ki je izjemno zanimiv in zabaven in vas bo popeljal skozi vse velike znamenitosti tega velikega mesta, hkrati pa boste izvedeli nekaj o zgodovini, kulturi in mestnih zgodbicah, ki jih drugače ne bi izvedeli nikoli.

@Avtor - Miran Šinko
Če ste osamljeni, se poskusite dotakniti Sigismundovega zvonca v katedrali Wavel. Legenda pravi, da prinese ljubezen osamljenim, če se ga dotaknejo, ko nihče ne gleda. Zvonec je težak kar 13 ton in potrebuje 12 zvonarjev, da začne zvoniti. Dandanes zazvoni le ob posebnih priložnostih in poljskih narodnih praznikih.

@Avtor - Miran Šinko
Seveda na Poljskem ne smete izpustiti obiska Auschwitza. Grozljivo zgodovino razkrivajo skozi muzej, ki vam predstavlja grozote holokavsta, pa tudi celotne druge svetovne vojne. Tam se zares spomnimo, da smo lahko srečni, da živimo v modernem svetu in da smo svobodni. Tam je umrlo okoli 4 milijone ljudi. Vzemite si dan za svojo osebno rast in za vpogled v zgodovino. Ne bo najbolj vesel dan v vašem življenju, bo pa zagotovo poučen in zanimiv.

@Avtor - Miran Šinko
Da vas prepričamo še z nastanitvijo – krakovski hostel Atlantis lahko rezervirate že za 6 evrov na noč in se nahaja v središču mesta. Razvaja vas še z brezplačnim brezžičnim internetom, blizu pa je tudi veliko klubov, kavarn in vsega, česar bi si lahko želeli. V hostlu Pink Panther pa vas ob ponedeljkih razvajajo z »Beerpongom«, ob torkih z vinskim večerom, ob sredah s čokoladnimi mafini, ob četrtkih z ruskim šampanjcem, ob petkih s čokoladno fontano in ob sobotah s tradicionalno poljsko juho, imenovano zurek.

@Hostel Atlantis

Ste vedeli?
- V Krakovu je prepovedano hraniti golobe.
- Krakov ima okoli 700.000 prebivalcev, od tega je 200.000 študentov. Univerza v Krakovu je bila ustanovljena leta 1364 in danes privablja tisoče turistov na dan.
- V Krakovu poskusite znano poljsko »kielbaso«.
Ni komentarjev :

Objavite komentar