torek, 23. maj 2017

Gremo v Porto že za 62 evrov

Običajno imamo predsodke, da moramo poleti za polet na kakšno destinacijo odšteti malce več. Z letalsko družbo Ryanair pa lahko celo poleti na letu malce privarčujemo. Tako smo našli ugodno ceno za povratno letalsko karto iz Milana do Porta, za katero boste lahko odšteli le okoli 60 evrov. Do tja vas zapelje GoOpti in vaša pustolovščina se lahko začne.

@Avtor - Popotniško združenje Slovenije
Porto bi naj bil sinonim za odlično hrano, prijetne ljudi in avtentičen čar. Čeprav je mesto malo, si ga boste zagotovo zapomnili. Ima le 240.000 prebivalcev, izvor mesta pa sega v leto 300 pred našim štetjem. Središče mesta je od leta 1996 zaščiten pod Unescom. Ko prispete v Porto, si lahko najprej mesto ogledate z njegove perspektive. Stolp Torre dos Clerigos vam bo razkril celotno mesto, za le 3 evre pa boste lahko dostopali do balkona v šestem nadstropju, pa tudi v cerkev Clerigos. Nad mestom je še ena pomembna stavba, ki je bila zgrajena med 12. in 13. stoletjem. Katedrala Se združuje več arhitekturnih slogov, znotraj pa boste našli prelepa okna, stoletja stare kipe, čudovito keramiko in še več.

@Avtor - Popotniško združenje Slovenije
Za popotnike z omejenim proračunom je veliko vredna informacija, da je vstop v muzeje ob nedelje do druge ure brezplačen. Priporočamo ogled muzeja vin, muzeja tramvajev, pa tudi galerijo sodobne umetnosti, saj je že sama stavba prava paša za oči, pred njim pa je prelep park. Vstopnina je ob drugih dneh pet evrov, za študente pa je brezplačna. Plavanje je v tako toplem mestu skoraj nujno. Avtobus 500 vas bo popeljal do mestne plaže, kjer se lahko učite tudi surfanja. Tisti, ki v hostlu nimate zajtrka, boste našli izjemno ponudbo na tržnici Mercado do Bolhao, ki je tukaj že od leta 1850.

@Avtor - Popotniško združenje Slovenije
Za dobro jutro si lahko privoščite cimbalino (espresso).Tipična jed v Portu je »fracesinha«, sendvič z različnimi vrstami mesa s pikantno omako, recept pa je še vedno skrivnost. Privoščite si še petiscos, ki so podobni španskim tapasom in lahko tako veliko stvari poskusite v eni porciji. Seveda pa ne izpustite pokušanja katerega izmed vin, saj je Porto znan prav po svojem vinu.

@Avtor - Popotniško združenje Slovenije
Če se želiš podati še izven Porta, preberi še odličen potopis naše prostovoljke Uršule Zaletelj Portugalska – stičišče preteklosti in sedanjosti. Tudi spanje v Portu ne bo predrago, saj je tukaj hostel Porto, ki ponuja sobe za 13 evrov naprej. Zbujal se boš ob pogledu na reko Douro, vse znamenitosti pa so ti na dosegu roke.

@Hostel Porto

Ste vedeli?
- Pred Eifflovim stolpom, je Gustave Eiffel zarisal načrt za most Maria Pia v Portu.
- Portugalska je bila ustanovljena v 12. stoletju, njene meje pa ostajajo iste že tisočletja, izgubila je le osvojene teritorije.
- Povprečna temperatura na Portugalskem je 14 stopinj. Zeblo vas gotovo ne bo.
Ni komentarjev :

Objavite komentar