četrtek, 27. julij 2017

Na Malto že od 80 €

Ste ravnokar prišli z dopusta, pa že malce pogledujete, kam bi šli naslednjič? Kako se vam sliši Malta? Verjamem, da odlično, še bolj pa vam bo všeč, če vam namignem, da lahko za povratni let na Malto z letalsko družbo Eurowings z Dunaja odštejete le 80 evrov. Le kaj je lahko bolje? Ponudbo najdete na spletni strani Skyscanner, na voljo pa je veliko datumov v oktobru in kasneje. Gremo! Do Dunaja vam bo pot popestril GoOpti, ugodna možnost pa je tudi z vlakom, karte pa lahko kupite na https://www.oebb.at, ki je odlična opcija, sploh če prihajate iz severovzhodnega konca Slovenije. Z beneškega Trevisa običajno res z letalsko družbo Ryanair letite ceneje, vendar vas bo že pot do tja stala več, če niste ravno s Primorske.


Na Malti boste imeli možnost raziskati več kot 7000 let zgodovine, ki jo lahko združite z Mediteranskim morjem in čudovitimi razgledi. Malta je blizu Tunizije, zato boste zagotovo občutili vpliv severnoafriške kulture. Obisk Mdine, stare prestolnice vas bo impresioniral, saj je mesto obdano z obzidjem, hkrati pa se lahko izgubite v starih ulicah, obiščete muzeje in se posladkate s torto in kavo v eni izmed mnogih kavarn. Oktober tam še ni premrzel, zato se lahko tudi potapljate v kristalno čistem morju. Malta ponuja veliko izvrstnih lokacij z grebeni, potopljenimi ladjami in naravnimi podvodnimi jamami, ki se skrivajo pod valovi.


Malta je dom najstarejši prostostoječi strukturi, ki jo je ustvaril človek. Neolitski templji v kraju Ggantija, v Gozu tukaj stojijo že od leta 3600 pred našim štetjem in ponujajo vpogled v preteklost otoka. Potem so tukaj še templji Tarxien, ki so najbolje ohranjeni templji na Malti in segajo v pozno neolitsko obdobje.

Če iščete prelep razgled, se podajte do klifov Dingli. Klifi so visoki 250 metrov. Na njih ni prav nič, razen kapelice in kratke pohodniške poti. Prav tako ni kavarn ali sanitarij, tako da bodite pripravljeni s hrano in pijačo, sploh na vroč dan.


Na Malti se je že potikala naša prostovoljka Nastja Stropnik Naveršnik, ki je napisala kar dva popotniška članka. V prvem delu je ugotovila, da je prestolnica Valetta ena najbolj očarljivih evropskih prestolnic, v drugem delu pa je bilo govora o nepozabni Popajevi vasici in prvem neuspešnem štopanju.


Na Malti boste našli tudi štiri HI hostle, in sicer v Gziri, Msidi, Sliemi in v Bugibbi. So popolni za raziskovanje celotnega otoka, saj so razpršeni po njem in si tako lahko med ogledom zanimivosti odpočijete, prespite in že ste pripravljeni za nove dogodivščine.

@NSTS Hibernia Residence
Nasveti in triki med obiskom Malte:
Valuta Malte je evro, sprejemajo tudi kreditne kartice, vendar boste pri lokalnih prodajalcih ali v lokalih včasih presenečeni, saj ne sprejemajo bankovcev za 100 €. Prav tako je v navadi, da napitnina znaša okoli 10 %.
Najboljše sadje in zelenjavo prodajajo na ulici.
Na Malti najpogosteje dežuje med septembrom in novembrom.
Brez zgornjega dela kopalk se na Malti ženske ne smejo sončiti.

Ni komentarjev :

Objavite komentar