torek, 28. november 2017

Iz štajerske prestolnice do Prage za 30 evrov

Prižigajo se praznične lučke in vi pogledujete, katero mesto bi si v čarobnem vzdušju ogledali to leto? Predlagamo Prago, kamor se s prevoznikom Flixbus iz Maribora lahko podate za le 29,9 evra. Tako boste za povratno vozovnico odšteli nekaj manj kot 60 evrov, ogledali pa si boste lahko praznično češko vzdušje. Še bolj veseli pa boste, da lahko s člansko izkaznico Hostelling International ob rezervaciji preko spletne strani BusBud dobite še 10 % popust. Gremo gledat lučke!


Praga je v božičnem času prelepa. Obiščete lahko božične tržnice, ena največjih je na primer na starem trgu, kjer si lahko privoščite praško šunko ali cimetove žemljice, ki jim rečejo Trdelnik. Ne pozabite tudi, da se kuhanem vinu po češko reče svarak in zanimivo je, da si lahko sladkor dodate po želji. Če imate otroke, pa bodo ti imeli priložnost, da se družijo in pobožajo kakšno ovčko. Pozimi ima poseben program tudi praški živalski vrt. 19. decembra lahko v živalskem vrtu ustvarjate božične voščilnice in se preskusite v izdelovanju drugih čeških zanimivosti. Na božični večer lahko živalim v živalskem vrtu prinesete tudi kakšno majhno darilce. Od 27. do 30. decembra pa poteka božič z živalmi. V praškem središču mesta lahko tudi drsate, vendar je drsališče odvisno od vremena. 5. decembra ne pozabite na sv. Miklavža, ki je v Pragi pravi dogodek. Na starem mestnem trgu se okoli petih zvečer začne praznovanje, prav tako so po mestu razstavljene jaslice, med 25. in 26. decembrom pa so celo žive jaslice na praškem gradu.


Če v Pragi še niste bili, se lahko odpravite tudi po stopinjah Franza Kafke, za kar je dobra navodila napisala naša prostovoljka Barbara Gonzales, ali pa se odločite za ekspresen ogled v treh dneh in sledite korakom naše Patricije Gavez, ki se je prav tako odločila za hiter ogled mesta.

@Hostel Advantage
Ste pripravljeni na božične praznike v Pragi? Nastanitev poiščite v hostlu Advantage v središču mesta in se prepustite čarobnim lučkam, kuhanemu vinu ali pa dobrotam iz njihovih božičnih tržnic.

Ste vedeli?
Čehi so na prvem mestu po pitju piva na svetu. Popijejo kar 160 litrov na osebo. Pivo pijejo že od 900 pred našim štetjem.
Na Češkem najdete več kot 2000 gradov, graščin in grajskih ruševin. Praški grad je vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji starodavni grad na svetu.
Čehi so obdržali kar nekaj zanimivih tradicij. Med veliko nočjo Čehinje s šibo tepejo po zadnjici, moške pa polivajo z vodo, da bi bili bolj plodni.

Ni komentarjev :

Objavite komentar